Savaria országos történelmi verseny

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium humán munkaközössége minden évben részt vesz az egyik legrangosabb, országos szintű történelem versenyen, ahol a középiskolák 9. és 10. évfolyamán tanuló diákjai vehetnek részt. A versenyt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató központja hirdeti meg minden évben.

A verseny célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére.

A verseny különösen fontos feladatának tekinti a nemzeti és európai identitástudat elmélyítésének segítését. Mindehhez figyelembe veszi a tanulók életkori sajátosságait is.

A verseny három fordulós, iskolai, megyei és országos fordulókon kell a diákoknak írásban és szóban számot adni tudásukról. Ebben az évben gimnáziumunk 10. évfolyamáról Nagy Cintia Anna jutott tovább a verseny megyei fordulójába, Békéscsabára.

 A megye számos településéről érkeztek a tehetséges, történelem iránt érdeklődő diákok, szaktanáraik kíséretében. Cintia ebben az igen rangos megyei mezőnyben a képzeletbeli dobogó III. helyét szerezte meg. Nagyon büszkék vagyunk Rá.

Gratulálunk Cintiának és az őt felkészítő pedagógus kollégának, Szűcs Kingának!