Szalagtűző ünnepség

Már a bevonulásuk is szép volt, de amikor felsorakoztak a színpadon, akkor lehetett látni igazán, mennyire szépek. Ők az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium, valamint a Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre - Bay Zoltán Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának végzős diákjai. Fegyelmezetten, nem kevés megilletődöttséggel álltak hozzátartozóik, barátaik, tanáraik kereszttüzében 2019. december 14-én délután, a Bartók Béla Művelődési Központ zsúfolásig megtelt nagytermében.Szeptember óta lázasan készültek erre a napra. Megérte…

Az ünnepi bevonulást követően Sárközi Anna és Molnárné Juhász Annamária, a két sarkadi középiskola, a gimnázium és a szakgimnázium intézményvezetői mondtak köszöntőt. A szalagtűző ünnepségen az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium két végzős osztálya 30 tanulójának, míg a Gyulai Szakképzési Centrum Ady Endre - Bay Zoltán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 12 végzős diákjának ünneplő ruhájára kerültek fel a szalagok. Természetesen a végzősökhöz szóltak az alsóbb évesek is, ahogy a végzősök is búcsúztak a két intézménytől. Sarkad Város Önkormányzata részéről Mester Judit Ibolya alpolgármester asszony vett részt a szalagtűző ünnepségen, kifejezve az önkormányzat őszinte nagyrabecsülését mindkét sarkadi középiskola tantestülete és végzős diákjai felé.

Az ünnepi beszédeket, köszöntőket követte a szalagtűzés megható pillanata, amikor Csányi Renáta és Szendrei Imre osztályfőnökök a gimnázium, míg Bujdosóné Nagy Katalin osztályfőnök a szakgimnázium végzős diákjai számára sorban feltűzték a szalagokat, s 1-2 percre mindenki a színpad elejére került. Ilyenkor szinte lehetett érezni, hogy szüleik, hozzátartozóik, barátaik részéről milyen szeretet, csodálat veszi körül őket. Ez valójában az egész ünnepséget áthatotta.

Ezután a végzős osztályok bemutatkozó műsora következett. Aki eddig még nem pityergett, az sem tudta már sokáig visszatartani könnyeit. Ez némelykor nevetéstől, máskor pedig a meghatódottságtól következett be.

Ezek után került sor arra, amire talán a legtöbben kíváncsiak voltak, a hosszú évtizedes hagyományokra visszatekintő, végzős osztályok táncára. Mede Olga és Nagy Katalin tanította be a táncokat. Valamennyien keringőt adtak elő, megörvendeztetve a hálás közönséget. Szebbnél - szebb, menyasszonyi ruhákba öltözött hölgyekben és öltönyös urakban gyönyörködhettek anyák, apák, testvérek, nagyszülők, barátok, tanárok.

Végezetül a 42 ünnepelt és osztályfőnökeik a színpadon közösen elénekelték - a hálás közönség tapsától kísérve - Demjén Ferenc „Felnőtt gyermek” című dalát. Az ünnepség után ünnepi vacsora és éjszakába nyúló táncmulatság várt a fiatalokra.