Ady-hét az Ady Endre-Bay Zoltán gimnáziumban

2021. október 7-én indult el az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégiumban a két végzős osztály versengésével az Ady-hét. A két osztály nagyon hangulatosan feldíszítette az első, illetve 2. emeletet az iskolában. A 12. A és a 12. C osztály különböző programokkal, versenyfeladatokkal készült a többi diáknak erre a napra. A két osztály filmje és műsora sok felejthetetlen pillanatot szerzett az iskola tanulóinak és pedagógusainak.

Október 11-én került sor az ünnepélyes megnyitóra, itt minden osztály diákönkormányzatos képviselője elhelyezett egy szál virágot az Ady Endre szobránál. A diákigazgatók ebben az évben: Soós Viola Anna 12. C és Kónya Árpád 12. A osztályos tanulók lettek.

A hét sok programmal telt, a hétfői napon az általános iskolák 7-8. évfolyamának és a középiskolás korosztálynak is szavalóversenyt hirdettünk. A keddi napon felavatták a végzősök a kisgólyákat. A gimnázium diákjai részt vettek Just Dance-ben, diótörésben, patkódobálásban, filmtotóban, a szerdai napon a hagyományokhoz híven külsős iskolákból jöttek röplabda meccsre a gimibe. Az Ady-röplabda kupa ebben az évben is a sarkadi lányok győzelmével zárult. A 2. helyen a gyulai Nicolae Bălcescu Román Gimnázium végzett, 3. helyezett az Erkel Ferenc Gimnázium lett. A fiúk megmérettetésében 1. helyen a Nicolae Bălcescu Román Gimnázium, 2. helyen az Erkel Gimnázium, a 3. helyen az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium csapata végzett.

Csütörtökön a gimisek délelőtt vetélkedtek, és osztályonként műsorral készültek, melyeket a művelődési házban tekinthettünk meg. A fellépések között a 9. A csapata győzött, melyet a zsűri csokitortával jutalmazott.

A 2021/2022-es tanévben a nevelőtestület döntése alapján az Ady-díjat két tanuló is kiérdemelte: Sajti Vivien 12. A osztályos és Croitor Bianka 12. C osztályos tanuló.

A hét fénypontja minden évben az Ady bál, a discot ebben az évben is Dr. Mokán István polgármester úr és Széplaki Attila biztosította a középiskolások részére. Köszönjük szépen!

Október 15-én, pénteken pályaorientációsnapot szerveztünk, amellyel elsősorban a végzős diákjaink pályaválasztásához akartunk segítséget nyújtani. Ezen a napon ellátogattak gimnáziumunkba a Szegedi Tudományegyetem, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem, a Közszolgálati Egyetem tanárai, hallgatói. Bemutatót tartott a rendőrség, valamint a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó.

Téma: