Tanulmányi versenyek

Ismerd meg Békés megyét

Középiskolánk, az Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium 7. alkalommal rendezte meg az „Ismerd meg Békés megyét” vetélkedőt.

A reál munkaközösség által összeállított feladatokban helyet kapott Békés megye élővilága, települései és azok történelme, nevezetességei és hírességei is.

A verseny nagyon jó hangulatban telt és senki nem távozott üres kézzel, köszönhetően támogatóinknak:

Ady Szavalóverseny

Iskolánk a Diákönkormányzat irányításával 2019. november 18-21. között ez évben is megrendezi az Ady-hetet. Ennek keretében szavalóversenyt szervezünk általános iskolai (7., 8. osztály) és a helyi középiskolai tanulók számára, melyre szeretettel meghívjuk iskolájukat.

Jelentkezési lap letöltése.

Országismereti vetélkedő

Október 16-án délután a sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium 7-8. osztályos tanulók számára országismereti vetélkedőt rendezett. Az angol nyelvi munkaközösség által szervezett versenyre 8 csapat nevezett.

Elsőként a két érintett ország (USA, Anglia) életével, szokásaival kapcsolatos prezentációt kellett a zsűri (és versenyző társaik) elé tárniuk, melyre már korábban, előzetesen felkészülhettek.

Ezt követően ,,utazhattak útlevelükkel” a részt vevő diákok. Különböző állomásokra érkeztek, ahol más-más érdekes feladatot kellett megoldaniuk: kvíz kérdésekre válaszolniuk, párokat megtalálniuk, kirakós játékot megfejteniük.

Édes anyanyelvünk

2019. április 12-én került megrendezésre az "Édes anyanyelvünk" verseny megyei fordulója Békéscsabán. Iskolánkat Tokai Eszter 12. C. osztályos tanuló képviselte a neves versenyen. A diákoknak egy nyelvtani, nyelvhelyességi feladatlapot kellett kitölteniük, majd sor került a verseny szóbeli részére is. A versenyzőknek 3 téma közül lehetett választani a szóbeli fordulón. A választott témát 3 percben kellett kifejteniük a megadott műfajban. Eszter a "Színház az egész világ" című témát választotta. A sikeres előadást követően ismertette a zsűri az eredményt. Eszter a 2. helyezést érte el a versenyen, így továbbjutott a Sátoraljaújhelyen megrendezendő Kárpát-medencei döntőre. Tokai Esztert Deák-Nagy Ilona tanárnő készítette fel a megmérettetésre. A szép eredményhez gratulálunk és sok sikert kívánunk a döntőhöz.

Savaria Országos Tanulmányi Verseny

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ által meghirdetett versenyen vettek részt diákjaink.

A verseny célja, hogy a tehetséges diákok számára lehetőséget biztosítson egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. Ezek közül is kiemelt szerepet szán a források használatának, a források segítségével ismeretek szerzésének, a szaknyelv helyes használatának, a térben és időben való tájékozódás képességeinek, a kommunikációs képességek fejlesztésének, a problémamegoldó és kritikai gondolkodás kialakításának.

Szavalóverseny Orosházán

Február 16-án rendezték meg Orosházán a Justh Zsigmond szavalóversenyt. Iskolánkat Tokai Eszter 11/C osztályos tanuló képviselte. A versenyen több megyei középiskola vett részt. Eszter több tantárgyból is kiemelkedik szorgalmával és különböző rendezvényeken, versenyeken is eredményesen szerepelt a tanév folyamán. Bár dobogós helyezést most  nem  el, szavalata kiemelkedő volt. Eszter felkészítő tanára Deák-Nagy Ilona tanárnő volt.

Gratulálunk neki és további sok sikert kívánunk tanulmányaiban.

 

„Wallenberg nyomán” országos történelmi vetélkedő

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium csapata a „Wallenberg nyomán” országos történelmi vetélkedő döntőjébe jutott.

A versenyre több mint száz csapat nevezett országosan és a határon túlról is.

Szép eredmények, szép kiejtésből – német nyelven

Gimnáziumunk németes tanulói babérokat hoztak haza

A szeghalmi Péter András Gimnázium 2017. december 14-én negyedik alkalommal rendezte meg angol és német nyelvből szép kiejtési versenyét.

A versenyzőktől kérték, hogy készüljenek fel egy előzetesen kiválasztott, a telet vagy annak ünnepeit, hagyományait megidéző memoriterből, majd a szervezők által választott ismeretlen szöveget adjanak elő a neves zsűri előtt legjobb tudásuk szerint.

KLMV – matematika verseny

A 2016/2017-es tanévben 4. alkalommal megrendezett Képességfejlesztő Levelező Matematika Verseny az Ady-Bay Gimnázium számára szép eredményekkel zárult.

 Négy forduló során az ország minden területéről összesen 804 diák mérte össze tudását, képességeit.

10. évfolyamon Nemes Gabriella 5. helyezett, Varga Dévald Olivér 12. helyezett lett.
11. évfolyamon Molnár Mónika 1. helyezést ért el, Croitor Dávid pedig 13. helyezett lett.

Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny

Idén is megrendezték március 8-án a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központban a „Szép Magyar Beszéd” verseny megyei fordulóját. Az Ady Endre – Bay Zoltán Gimnáziumot három tanuló képviselte: Sárosi Vanessza, Tokai Eszter 10. C és Molnár Mónika 11. C. osztályos tanulók, akiket Deák - Nagy Ilona szaktanár készített fel.

Oldalak

Feliratkozás Tanulmányi versenyek csatornájára