Arany-hét a kollégiumban

Ha március, akkor Arany-hét az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium kollégiumában!

Arany János, kollégiumunk korábbi névadójának születésnapja előtt tisztelegve, ebben az évben is megrendeztük a kollégiumi diákhetünket március 20-23. között. Már közel 1 hónappal korábban elkezdtük a szervezést, hiszen egyes sportprogramokra nem csak kollégistákat, hanem mindkét sarkadi középiskola többi, jelenlegi és volt diákjait is vártuk.

A hetet a Bertalanné Bujdosó Tünde tanárnő által szervezett Activity-vel kezdtük, ahol mutogatni, körülírni és rajzolni is lehetett. A játék során sokat nevettünk, hiszen mókás helyzetek is adódtak.

A végeredmény:

I. Szabó Máté

II. Szabó Jázmin

III. Harascsák Edina, Gál László Bence

Kedden délután a röplabda került sorra. 3 csapat nevezett, a csapattagok között voltak gimnazista, valamint GYSZC-s jelenlegi és öregdiákok is. Minden mérkőzés csodálatos küzdelmet hozott, gyönyörű labdamenetek voltak, nemegyszer klasszis megoldásokkal fűszerezve. Szoros volt a végeredmény is:

I. Samurai Jack

II. Röpképtelen varjak

III. Csibefalatok

Ezen az estén még Nagy Ferenc tanár úr is megdolgozta, -na, nem az izmokat-, hanem az elmét, hiszen ekkor került sor az Arany Toll helyesíró versenyre. A szöveg nem volt könnyű, de a diákok mégis vették az akadályokat. Az alábbi sorrend alakult ki:

I. Sin Maja

II. Opra Tamás

III. Kiss Virág

A szerda a labdarúgásé volt, ahol szintén részt vettek mindkét sarkadi középiskola jelenlegi és volt pedagógusai, diákjai. A kispályás foci nagyon pörgős, gyors játék. A fiúk megmutatták, hogy miként lehet ezt a csodálatos sportot sérülés nélkül, barátságban játszani.

A végeredmény a következőképpen alakult:

I. Samurai Jack

II. Aranycsapat

III. Zebrák

Az Arany hét programjait csütörtökön az asztalitenisz, valamint a csocsó bajnoksággal zártuk. A pingpongnál kicsi, de lelkes mezőny gyűlt össze, nagyon szép labdamenetek voltak, szoros eredmény született itt is:

I. Opra Tamás

II. Szabó Máté

III. Gál László Bence

A csocsó éppen kétszer annyi diákot mozdított meg, mint a pingpong, így nem egyéni, hanem páros küzdelmek voltak. Itt az alábbi sorrend alakult ki:

I. Gál László Bence-Szabó Máté

II. Opra Tamás-Szabó Jázmin

III. Kovács Dóra-Lakatos Andrea Nóra

Az eredményhirdetésre csütörtökön délután került sor, ahol az oklevelek mellett Sárközi Anna intézményvezető asszony jóvoltából csokival is meg tudtuk jutalmazni a diákokat. Köszönjük!

Köszönöm még Orosz Mihály és Őry István testnevelés szakos pedagógus kollégáimnak, hogy a sportmérkőzéseket szakavatottan levezényelték!

Balogh Endre, kollégiumi nevelőtanár