Ballagás a kollégiumban

Április 26-án elballagtak a végzős diákjaink az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium kollégiumából.

A kollégiumi ballagás meghitt, családias esemény az intézményünk életében, és nagyon készültünk rá. A kollégiumot, és egy kicsit a lelkünket is díszbe öltöztettük. Az ünnepi műsort Kovács Dóra 11.-es tanuló szavalata nyitotta meg, majd az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégium részéről Sárközi Anna intézményvezető, illetve a Gyulai SZC Ady Endre-Bay Zoltán Technikum és Szakképző Iskola részéről Molnárné Juhász Annamária igazgató köszöntötte és búcsúztatta el a diákokat. Ezután Bertalanné Bujdosó Tünde tanárnő csodálatos énekhangján csendült fel az „Indulj el egy úton, én is egy másikon…” című népdal. Az éneket Sin Maja kísérte citerán. A nevelőtanárok nevében én is sikeres érettségi vizsgát kívántam a végzőseinknek, illetve megemlítettem néhány olyan személyes dolgot, amelyek leginkább csak a kollégiumi élet sajátjai, hiszen mi az otthont próbáljuk pótolni a „gyerekeinknek”, és egy kicsit a szüleikké is válunk az évek során. Hagyomány a kollégiumunkban, hogy az alsóbb évfolyamos diákok is elköszönnek a végzősöktől. A gondolatait Harascsák Edina 11.-es diák mondta el. A köszöntés a végzős diákok részéről sem maradhatott el, Gál László Bence és Szabó Máté 12.-es diákjaink elevenítették fel a nálunk eltöltött 4 év szép emlékeit. A csattanó azonban az volt, hogy igazából még 1 évet maradnak a kollégiumban, hiszen érettségi után folytatják a megkezdett szakmai tanulmányaikat.

Befejezésként a vicces versikék hangoztak el, humoros formában megemlítve ebben a végzősök nagyobbrészt jó tulajdonságait.

Az ünnepi műsort a 4 év kollégiumi történéséből összeállított, fényképekből készített kisfilm követte, amely nem egyszer nevetésre késztette a közönséget, majd kötetlen beszélgetés mellett elfogyasztottuk a finom süteményeket is.

Balogh Endre, kollégiumi nevelőtanár.