Szalagavató ünnepség a gimnáziumban

Intézményünkben, az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és Kollégiumban ilyenkor tél elején, szalagavatóra készülődnek diákok, tanáraik, osztályfőnökeik segítségével.

Ebben az évben december 16-án ünnepeltük végzős diákjainkat. A szalagavató életük első, igazán méltóságteljes ünnepe.

Majd 4 élménydús iskolai év után számukra lassan megkezdődik a visszaszámlálás és életük új irányt vesz. Kezdődik a felkészülés az érettségi vizsgára, a továbbtanulásra, a munkára, a felelőséggel járó felnőtt életre.

Először a 11.A évfolyamosok nevében a végzős társait Kovács Krisztián köszöntötte.

Majd a végzősök nevében Simon Dóra emlékezett vissza az eltelt évekre és mondott biztató szavakat az utánuk következő évfolyamok diákjainak.

Ezt követően Sárközi Anna intézményvezető köszöntötte a végzős diákokat. Hangsúlyozta, hogy a szalag, amit nemsokára megkapnak jelzi számukra, hogy lezárul egy korszak és jelzi azt, hogy a gondtalan kisdiákból érett felnőtté váltak.

Az intézményvezető asszony elmondta, hogy a pedagógusok arra törekedtek, hogy egy életre szóló szellemi és lelki táplálékot kapjanak a diákok és hogy átadják a tudásukat, tapasztalataikat. Kérte, hogy mindig úgy emlékezzenek a diákok az iskolájukra, ami mindehhez helyet biztosított, illetve ahonnan kilépve első önálló lépéseiteket teszik a valós élet felé.

Az ünnepi köszöntőt követték a szalagtűzés pillanatai, amikor Szőke Imre Csaba a 12. A osztályfőnöke végzős diákjai számára sorban feltűzték a szalagot.

Ezután a gimnázium diákjainak ünnepi műsorát tekinthettük meg. Kovács Martina (10.A osztály) és Bertalanné Bujdosó Tünde pedagógus, Márti dalával kedveskedett a jelenlévőknek. Verssel köszöntötte a végzős diákokat Kovács Dóra és Csíki Daniella 11.A osztály tanulói.

 Végül újból összeállt a ”két virtuóz” Enyedi László (10.A osztály) és Karkus Tamás iskolánk volt diákja, akik előadásukkal elkápráztatták a hallgatóságot.

Minden évben szép hagyomány, hogy a végzős diákok filmet készítenek, melyek az együtt töltött évek legemlékezetesebb pillanatait, eseményeit mutatja be. Rengeteg szeretetteli pillanat, kedves mosoly, rendezvények, eredményes tanulmányi versenyek jellemzik az elmúlt éveket.

Végezetül végzőseink és osztályfőnökük a színpadon közösen elénekelték Simonffy Péter: Búcsúdal című dalát.