Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Szülők!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Magyarország Kormánya a koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről döntött a köznevelésben.

Annak érdekében, hogy az új munkarendre történő áttérés minél zökkenőmentesebb legyen, szeretném Önt tájékoztatni az alábbiakról.

2020. március 16. napjától a nevelő-oktató munka tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre. Ez nem rendkívüli szünetet jelent, hanem az oktatás módjának megváltoztatását, amelynek keretében továbbra is biztosítjuk a tanulók számára a tanulást.

Az új munkarend értelmében a tanulóknak tilos a köznevelési intézmények oktatási célú látogatása.

A tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók között online vagy egyéb, személyes találkozást nem igénylő formában fog megtörténni. Erről a későbbiekben nyújtunk részletesebb tájékoztatást. Kérjük, figyeljék közleményeinket, tájékoztatóinkat! Felhívjuk a figyelmet, hogy a tanulónak a tanulmányi követelményeket teljesítenie kell!
A köznevelési intézmény nem kerül bezárásra, a személyes ügyintézés lehetőségeiről, az iskolában/kollégiumban elhelyezett tárgyak, felszerelések elvitelének időpontjáról az iskola honlapján tájékozódhat.

A gyermekétkeztetés biztosítása az önkormányzat tájékoztatatása alapján fog történni.

Az érettségi vizsgákkal kapcsolatban további részletes tájékoztatás várható. Jelenleg úgy véljük, az erre történő felkészítés ebben a munkarendben is eredményes lehet.
Kérjük Önöket, hogy közösen oldjuk meg ezt a nehéz feladatot, és türelemmel viseljük a nehézségeket. Ez egy veszélyhelyzetben hozott rendkívüli intézkedés, mely hozzájárul a járvány mielőbbi leküzdéséhez.

Segítségét és együttműködését előre is köszönöm!

Sarkad, 2020. március 14.

                                                                        Tisztelettel: 

Sárközi Anna
intézményvezető